Nevada: de la blancor a la garrotada

9 03 2010

Dilluns, tots vam xal·lar amb la nevada. Ens trucàvem, en parlàvem, ho fotografiàvem. A les xarxes socials era el tema. Cal admetre-ho: dèiem que els nens i nenes fliparien en sortir d’escola… però nosaltres vam flipar tot el dia!

Però la dolçor de la nevada ja ha passat a millor vida. Avui s’ha imposat la garrotada. Mitjans de comunicació i partits polítics han tornat a agafar-s’ho en un, inevitable? però en tot cas ben previsible, pim-pam-pum etern.

Compte! No s’han de menystenir els problemes ni amagar les responsabilitats. La nevada no ha estat, només, idíl·lica. Hi ha gent que ha vist frustrats els seus plans: de feina, de lleure, de família. Es van viure situacions delicades i angoixants. Alguna gent s’ho ha passat ben malament. En conec casos ben propers.

Però malgrat calgui revisar, avaluar i criticar el que faci falta, tinc la sensació que tot plegat és una opereta tant habitual com gastada.

Ara són uns al govern i uns altres a l’oposició. Però quan era al revés, també passava igual. I, tot i que desconeixem els resultats que poden donar-se a les properes municipals i a les eleccions al Parlament, d’una cosa en podem estar ben segurs: si hi ha una nova situació semblant… el govern es defensarà i l’oposició carregarà.

Alguns diran que això és el que toca. Jo només puc dir que, interessant-me la política (i, reconeguem-ho: no n’hi ha gaire de gent que li interessi) cada cop m’avorreix més seguir el que ens venen com a política.

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

9 03 2010
Resi

Hi estic d’acord! A mi també m’interessa la política, però la de veritat. Estem molt, però que molt verds… passem del pati d’escola a l’àgora, si us plau!

10 03 2010
jordiarmadans

Ep Teresa, excel·lent aquesta frase ‘passem del pati d’escola a l’àgora’. M’encanta!

10 03 2010
job

Més enllà de l’estupidesa política de les garrotades a tort i a dret, m’agradaria saber si la prevenció necessària per a situacions com aquestes no seria moooolt més cara que no pas assumir el caos d’aquests dies.

Vull dir que, tot i que porto dos dies sense llum i encara no sé quan en tindré, no estic segur que un país com el nostre hagi d’estar preparat per a una nevada com aquesta, que té lloc un cop cada deu anys.

I no ho dic per a estalviar crítiques, de veritat.

14 03 2010
jordiarmadans

Sí, és una mica la sensació que a un li queda quan veu que es posa el crit al cel per la deficient gestió de fets relativament inhabituals en un lloc determinat. I, efectivament, s’agraeix que la reflexió vingui d’algú que ho ha patit ben directament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: