Practicant la pau

20 05 2010

Ahir, vam tenir l’oportunitat de compartir estones i reflexió amb en Brian Currin. Ben interessant tot plegat. Potser en vagin sortint algunes reflexions més endavant. Per exemple, l’apunt que feia en Paul sobre un possible boicot governamental a la tasca de Currin: ja és una llàstima que hi hagi algú que perdi el temps fent avortar iniciatives interessants…

Però, en tot cas, dues coses d’ahir em van semblar ben rellevants.

La primera, ben esperançadora. En Currin va ser taxatiu en un aspecte: malgrat tot, la voluntat de l’esquerra abertzale hereva de Batasuna d’optar per vies polítiques i desestimar la violència sembla, ja, inamovible. Sense punt de retorn. Ho trobo una magnífica notícia que fa temps que esperàvem. Més enllà de molts -i importants- altres factors que hi incideixen, trobo essencial que ETA sigui conscient que cap actor polític serà ‘comprensiu’ amb la seva estratègia.

La segona: tant interessant com la xerrada va ser el diàleg posterior. O més. Amb l’Alfons ja ens ho vam dir al final de l’acte a la UPF. És francament reconfortant veure com gent de tradicions ideològiques i polítiques ben diferents (des de Batasuna al PSE), de marcs geogràfics diversos (Catalunya, Madrid, País Basc i Navarra) i de perfils biogràfics prou implicats en la qüestió però des de perspectives llunyanes (víctimes de la violència d’ETA, membres de l’esquerra abertzale, etc.) dialogava, conversava, discrepava, però sempre en un context de respecte i de desig compartit de fer possible la pau al País Basc. Un exemple, pràctic, de construcció de la pau.

(no m’he pogut resistir de ‘decorar’ aquest post amb la magnífica foto que un bon amic i fotoperiodista de llarga trajectòria, Francesc Melcion, va fer ahir al voltant de l’acte: en Currin, l’esperança i el colom que s’hi passeja a prudent distància…)

Anuncis

Accions

Informació

5 responses

21 05 2010
Toni

Realment dóna esperança sentir coses com aquestes.
La xerrada completa en vídeo a: http://www.ustream.tv/recorded/7043910

1 06 2010
Paul

A mí también me sorprendió gratamente el pluralismo presente en la charla. No suele ser muy habitual que personas tan diferentes compartan un acto como éste. Creo que, en el fondo, es un ejemplo de que, pese a las diferencias que podamos tener, a todos nos mueve el deseo de alcanzar la paz.

Por cierto, espero que se cumpla lo apuntado por Currin. Igual así entramos en un camino irreversible de fin de la violencia que pueda abrir una nueva etapa en el País Vasco.

Finalmente, quiero agradecer a la Fundacio per la Pau toda la ayuda prestada para organizar la charla. Eskerrik asko!

1 06 2010
jordiarmadans

Ep Paul!

Sin duda, fue un acto interesante. Por la charla de Brian y por el debate en la sala.

Además, poder compartir mesa y charla con Currin, fue un lujo. Y la posibilidad de facilitar una pequeña ventana para apoyar las posibilidades de paz en el País Vasco… para nosotros un placer!!

Gràcies por vuestro ofrecimiento y hasta pronto!

5 09 2010
ETA, tímidament, comença a dir adéu « Malgrat tot

[…] sigui irreversible. O també Brian Currin (que la Fundació per la Pau i Lokarri van dur a BCN) amb el seu acompanyament a l’esquerra abertzale i l’impuls d’una crida […]

10 01 2011
És temps de fer possible la pau « Malgrat tot

[…] bé. Ja fa molts mesos que s’estava coent un procés important al País Basc (‘Practicant la pau‘) i uns quants que ETA va començar a donar senyals de resposta, encara que fos tímidament. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: