‘Aparteu les dones de mi!’

16 07 2010

Cal reconèixer que la decisió del Vaticà d’incloure l’ordenació de dones com a un dels “delictes més greus”, al costat dels abusos a menors per exemple, és d’una sensibilitat francament delirant. Ja s’han afanyat a dir que una cosa és un delicte ‘sacramental’ i l’altre ‘moral’. Però, per més excuses que hi posin, el que resta és el que hi ha: a més d’un masclisme sagnant, un estar fora del món, del temps i de tot.

Que una institució que vol generar reflexions morals no hagi estat capaç en tants segles d’espolsar-se d’una perspectiva tant moralment retrògrada i reprovable com el masclisme… bufa, diu molt sobre la seva escassa capacitat per a fer-ne de reflexions morals, la veritat. Què demana als altres, si és capaç de fer tant poc?

Però, francament, a aquestes alçades més que la poca auto-crítica em sorprèn la poca anàlisi estratègica. Algú dubta que, d’aquí a 125 anys, a l’Església catòlica les dones hi seran ben presents en el sacerdoci i en molts altres llocs? Per sort, el procés d’alliberament, visibilització i normalització de la dona és imparable i, tard o d’hora, arribarà arreu. Llavors, perquè aferrar-se absurdament a aquesta rèmora i no assumir, sinó és per convicció almenys per intel·ligència estratègica, adaptar-se al futur?

Anuncis

Accions

Information

4 responses

18 07 2010
montsellado

Entre això i que l’altre dia “el Papa va instar estimar els capellans tot i les debilitats” (?), tinc la sensació que l’església no és que estigui morint, és que s’està suïcidant!

18 07 2010
jordiarmadans

Talment ho sembla!

20 07 2010
Quico Gusi

Crec que molt abans de 125 anys les dones hi seran presents. L’església(jerarquia) ,quan rectifica sempre ho fa tard i ha de demanr perdó. Ho ha fet amb els científics, també amb la classe obrera, i no li caldrà més remei que fer-ho amb les dones.

Menys mal que hi han comunitats de creients que tiren endavant, malgrat la jerarquia, i per ací han d’arribar els canvis.

23 07 2010
jordiarmadans

Ben cert Quico, aquestes comunitats fan que paraules com religió, fe, església, etc. tinguin algun sentit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: