Tutu: energia a cabassos

23 07 2010

Hi va parlar força gent. Alguns més breument, altres més llargament.

Però va arribar ell i, alçant-se, gesticulant i dirigint-se al públic vehementment, va deixar anar -bé, exclamar: “Si algú em diu que la gent no té poder per canviar les coses jo li dic que està mentint: vam posar fi a l’apartheid!!! Si hem pogut acabar amb l’holocaust i l’apartheid, com no hem de poder acabar amb la guerra?

És ben cert que 4 minuts ben emprats poden comunicar, transmetre i remoure més que 2 hores de dissertació profunda i acadèmica per més brillant que sigui. En Desmond Tutu, ho va demostrar. Va ser un dels moments més especials de la inauguració de la Conferència Internacional per la Pau de La Haia, un magne esdeveniment celebrat ara fa 11 anys. A la gent de la Fundació per la Pau que hi érem (els 2 Tonis, la Maria Àngels, en Quico, en Joan) ens va deixar impactats.

Bon element en Tutu. Ha fet molta feina: a Sud-Àfrica i arreu on ha anat a petar. Però, sobretot, és un home ple de força i vitalitat. Contagia energia i ganes de posar-s’hi. Ara, a punt de fer els 79 anys, diu que ja n’hi ha prou d’anar amunt i avall. Que vol quedar-se a casa i compartir més estones amb ell mateix i els seus.

I només es pot dir: moltes gràcies per tot Tutu!!

Anuncis

Accions

Informació

6 responses

23 07 2010
job

Quins dies aquells de la Haia! Encara em duren les bateries que vaig carregar allà… i va ser al 1999!!!!!

Vull una Haia 2 ja!

23 07 2010
jordiarmadans

Jo també!!

23 07 2010
Àlex Martínez Balaguer

Sempre recordaré aquells dies a La Haia, aquell viatge em va canviar la vida. I crec que totes les més de 200 estudiants que vam acompanyar a la delegació de la Fundació per la Pau també ho recorden com unes dates històriques. Si no només cal rellegir el document de treball final de la Crida per la Pau de la Haia, l’Agenda per la Pau i la Justícia al segle XXI. Un autèntic full de ruta per a les ONGs i moviments socials que lluitem per la transformació social del sistema. Crec que seria una bona idea recuperar aquells punts de l’agenda i fer-ne totes plegades una anàlisi de com s’ha arribat a avançat en molts d’ells a més de deu anys vista.
Sempre recordaré les paraules de Desmond Tutu quan ens interpel·la: “Si ets neutral en situacions d’injustícia, has escollit el costat de l’opressor.”

Fins a sempre Desmond Tutu

23 07 2010
jordiarmadans

Moltes gràcies per les teves reflexions, Àlex. Sempre he pensat que, malgrat que va ser un bon embolic personal i per a la Fundació per la Pau, organitzar aquella ‘autocarada’ d’estudiants cap a La Haia, va valdre la pena.

I, constatar, dia rere dia, la quantitat d’aquella gent que va anar a La Haia i que, avui, mantenen un compromís per la pau ben ferm i sòlid -com tu-, és una immensa alegria.

Salut i fins ben aviat.

28 07 2010
Roger

Bons records dels dies a La Haia. Tota una experiència!

28 07 2010
jordiarmadans

Ben cert Roger! Abraçada!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: