‘London River’

31 08 2010

A vegades la trama, els personatges, la poca acció, les escenes exteriors i, en general, la producció general poden fer-nos pensar que som davant d’una pel·lícula senzilla. Però no hauríem de confondre senzilla, amb poca cosa o poc potent.

‘London River’, crec, és un film necessari. I punyent. D’entrada, compta amb una magnífica interpretació de Brenda Blethyn i Sotigui Kouyaté en els personatges principals. Sense massa artilugis, sense massa efectismes, fan immensament creïbles els seus papers i t’acaben despertant una immensa tendresa.

El film reflecteix molt acuradament la relació entre una mare que cerca la seva filla i un pare que cerca el seu fill, ambdós desapareguts al voltant dels atemptats de Londres. Partint d’una forta fredor inicial, produïda per la immensa diferència entre els 2 personatges i abonada pels tòpics i prejudicis que circulen, acabaran generant un espai de complicitat i calidesa.

En els darrers anys, sovintgen les pel·lícules que s’animen a tractar qüestions socials i polítiques i que, entre altres temes, aborden la violència i la guerra. És positiu i important que sigui així. ‘London River’, però, no s’interessa ni pel nivell ‘macro’ ni per les claus dels grans fenòmens socials o polítics. Senzillament, vol transmetre el patiment que la violència suposa en la vida de 2 familiars i com reaccionen i s’adapten als impactes d’aquesta.

I, el gran mèrit del film, és aquest: recordar-nos que darrere grans paraules, grans accions, grans fenòmens, hi ha sempre persones concretes de carn i ossos que en pateixen els estralls i malden per sobreviure.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: