Teatre

19 09 2010

En la vida política hi ha moltes dosis de teatre i escenificació.

ETA, amb el comunicat de fa 2 setmanes o amb el que acaba de fer públic -tot i que amb elements molt més positius-, gasta una retòrica ampul·losa i fora de la realitat. Quan ja no representa ni la majoria de l’esquerra abertzale ‘oficial’ continua auto-erigint-se en representant del poble basc.

Per l’altre cantó, la majoria de les forces polítiques i els mitjans de comunicació espanyols van menysprear la declaració de fa 2 setmanes i -tot i que els serà més difícil fer-ho ara- continuaran fent veure que no té interès.

En fi, més enllà del teatre d’uns i altres, hi ha els processos i els canvis (que modestament alguns ja assenyalàvem) que han portat a la situació actual: que ETA es troba en un procés de final d’etapa, que l’esquerra abertzale tradicionalment vinculada a ETA ja en té prou de violència i de retòrica vana i que, per tant, som molt més a prop del final definitiu de la violència al País Basc. Així, ho vulguin admetre o no, els governs i els partits polítics (bascos i espanyols) hauran d’assumir la nova situació i aprofitar-la intel·ligentment per tal que el final d’ETA sigui el més irreversible, endreçat i ràpid possible.


Accions

Informació

3 responses

21 09 2010
Quico Gusi

Aqusest article em fa pensar que la humilitat, es una condició indispensable per a tots plegats ,en qualsevol procés de pau.

22 09 2010
Joan

I caldria que la nova situació no fos “el més democràtica possible” sinó que tothom s’hi esforcés perquè fos democràtica de debò, en tots els seus aspectes, superant els entrebancs legals actuals.
Així tancaríem la violència amb pany i forrellat!!!

10 01 2011
És temps de fer possible la pau « Malgrat tot

[…] I bé. Ja fa molts mesos que s’estava coent un procés important al País Basc (‘Practicant la pau‘) i uns quants que ETA va començar a donar senyals de resposta, encara que fos tímidament. També vam advertir que hi ha qui feia, i faria, massa teatre. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: