Avions militars a la Festa del Cel

2 10 2010

Avui i demà, en el marc de la Festa del Cel, a Barcelona hi volaran uns quants avions i helicòpters militars.

Em sembla innecessari: de ben segur que per a poder gaudir d’avions fent activitats acrobàtiques no cal recórrer a aparells militars.

Ja fa temps que algunes organitzacions van demanar a l’Ajuntament que no militaritzés aquesta festa. La Fundació per la Pau ho havia demanat en diverses ocasions, la Plataforma Aturem la Guerra també va fer alguna gestió. I des del col·lectiu ‘Desmilitaritzem les festes’ s’havia reclamat que això no passés.

Durant alguns anys, va semblar que l’Ajuntament de Barcelona atenia la petició. Darrerament, sembla que aquell compromís s’ha trencat.

Vol dir que caldrà tornar-hi: els avions militars no es van inventar per a fer passar l’estona a les famílies i embaladir-les amb les seves accions acrobàtiques. Els avions militars bombardegen, ataquen i transporten estris de guerra. No en dissimulem la seva funció real en un món on encara hi ha prop d’una vintena de conflictes armats oberts i vora 360.000 persones perden la vida cada any per la violència armada.

No només és responsabilitat de l’Ajuntament: les persones que hi vagin, que siguin conscients del que aplaudeixen.

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

5 10 2010
El meu dip » No us enganyeu, són màquines de guerra (Festa del Cel)

[…] jo seguiré sense anar a veure aquesta mostra de màquines de guerra. Per acabar, i fent meves les paraules d’en Jordi Armadans, “les persones que hi vagin, que siguin conscients del que […]

7 10 2010
Quico Gusi

Caldria, abans de les properes eleccions municipals, fer la petició concreta als diferents partits, de que en el seu programa electoral,entre altres coses, constés el compromís de no donar acolliment a avions militars en aquest tipus de festes. Al menys s’haurien de definir sobre el tema.

9 10 2010
jordiarmadans

Amb les propostes dels Ajuntaments per la Pau ja ho demanàvem… però és ben clar que caldrà insistir-hi! Merci per la idea, Quico

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: