De mica en mica s’omple la pica

28 01 2011

Foto de Toni Viader

Avui, a moltes escoles i instituts del país, s’hi celebra el Dia Escolar per la Pau i la Noviolència (DENIP).

És possible que alguns mestres, familiars i alumnes pensin que aquella activitat concreta i puntual que es fa al seu centre és irrellevant i poc decisiva. Una gota en un oceà… Però, a can Fundació per la Pau, entre les peticions que se’ns fan i les informacions que ens arriben, en tenim una visió més global i, la veritat, fa patxoca.

És bo recordar que tot això del DENIP va començar perquè un professor mallorquí es va entestar en que la comunitat educativa recordés el dia de l’assassinat de Gandhi. Però no només per fer-ne homenatge i mirada al passat, sinó també per a aprofitar-ho en positiu i en clau de present: quina és la nostra responsabilitat, avui, en la construcció d’un món en pau?

La idea va sorgir sota el franquisme i bàsicament s’ha difós i treballat des de l’àmbit civil i amb la implicació entusiasta de gent de l’ensenyament. I, avui, sense un suport especial de les institucions o dels mitjans de comunicació, el DENIP és una realitat ben present i ben integrada al si del món educatiu.

Potser algunes iniciatives s’han muntat a corre-cuita, potser no totes tenen una reflexió profunda al darrera, potser… però el que és innegable és que, sumant-ho tot, avui s’està fent -de la mà de mestres, ensenyants, mares, pares i estudiants- una gran sacsejada col·lectiva sobre la inutilitat de la violència i la necessitat de construir la pau.

Anuncis

Accions

Informació

One response

28 01 2011
Tweets that mention De mica en mica s’omple la pica « Malgrat tot -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by primaveraperlapau, Jordi Armadans i Gil. Jordi Armadans i Gil said: 'De mica en mica s'omple la pica' Apunt al bloc sobre el #DENIP que avui celebren escoles i instituts http://bit.ly/hTA27q […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: