ATT (2): El ‘dret’ a fabricar i vendre armes

2 03 2011

Les delegacions governamentals van reaccionant a l’esborrany presentat pel president de la sessió en termes d’abast, criteris i paràmetres i cooperació internacional i assistència a víctimes.

Hi ha les delegacions que es mostren favorables al text que ha circulat, les que -amb línia amb allò expressat per la Campanya i les ONG pel control d’armes- demanen anar més enllà en alguns aspectes i les que es mosten molt escèptiques i fredes.

Entre aquestes, ahir algunes van arribar a formular una absurda i grotesca afirmació. Parlar d’un ‘dret’ a fabricar i comerciar armes.

Una cosa és dir -ho compartim o no- que els estats tenen dret a la defensa i que aquest dret a la defensa no pot quedar limitat pel Tractat i, una altra, és pretendre fer creure que fabricar i vendre armes és un dret en si mateix!

Una delegació -és evident que mancada de tota sensibilitat no ja humana sinó fins i tot diplomàtica- va dir que calia ‘equilibrar’ les reflexions sobre l’impacte humanitari del comerç d’armes amb el dret a fabricar i vendre armes.

En tot cas, si és qüestió de fer balances, costa entendre que a algú li pesi més el ‘dret a fabricar armes i vendre-les’ que l’obligació de preservar les més de 365.000 persones que moren cada any fruit de la violència armada.

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

3 03 2011
toni

Realment, han perdut l’oremus, aquesta gent!!!
És tant barbàric..

3 03 2011
jordiarmadans

Per sort, són pocs i estan a la defensiva!!

3 03 2011
Quico Gusi

Heu tingut algun contacte amb la delegació del govern espanyol?

3 03 2011
jordiarmadans

Diversos Quico, ho comentem més a fons. En general, però, crec que -a diferència de moltes altres coses- podem valorar molt positivament el seu paper en aquesta 2a Prep Com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: