ATT (i 4): endavant!

8 03 2011

La 2a reunió preparatòria del procés diplomàtic sobre el Tractat de Comerç d’Armes que impulsa les Nacions Unides, ha finalitzat. I toca fer un breu balanç d’urgència, que ja anirem ampliant:

1. de moment, les coses van bé. Durant la 2a sessió, la presidència va presentar dos textos encara embrionaris però que contenien les línies mestres del futur Tractat i, ambdós, mantenen l’ambició alta. Entre altres coses, perquè inclou tots els tipus d’armes així com les diverses maneres de transferir-les, tot i que diversos governs van treballar fort perquè hi haguessin moltes excepcions i forats.

2. de fet, aquesta és un altre magnífic indicador: els estats contraris a la idea del Tractat estaven a la defensiva. I això és el millor senyal per adonar-nos que, malgrat tots els malgrats, la cosa avança.

3. no ens podem confiar, però: en les properes sessions diplomàtiques, hi haurà més debat i, és obvi, els estats contraris o reticents al Tractat -alguns de ben poderosos- no es quedaran de braços creuats. Per això, durant el proper any que falta per a la Conferència final d ‘aprovació del Tractat, les ONG de la Campanya Armes Sota Control hem de ser capaces d’incrementar la nostra feina, fer arribar molt més enllà el nostre missatge sobre la necessitat de regular el comerç d’armes i ser més efectius en la pressió sobre governs i empreses armamentístiques.

Tenim la responsabilitat de no desaprofitar aquest important moment.

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

8 03 2011
toni

Moltes gràcies per les cròniques. Són molt necessàries, i més quan, com és el cas, les coses no són causa de desànim.

8 03 2011
jordiarmadans

Gràcies a tu pel seguiment del seguiment! 😉

9 03 2011
Xavi

Doncs mira el que diuen aquí: http://blog.heritage.org/2011/03/04/libyan-revolution-reveals-foolishness-of-arms-trade-treaty/

(D’altra banda, que sapigueu que, amb fruició, servidor fa el seguiment del seguiment (comentaris) que fa el Toni del seguiment que fa el Jordi de tot el tema…)

9 03 2011
jordiarmadans

Veig que practiques unes lectures ben suggerents! 😉

10 03 2011
Quico Gusi

Crec que es clau, la última frase del teu últim article sobre la ATT, “la responsabilitat de no desaprofitar aquest moment”. Ser pessimistes en aquest moment ,es fer el joc, als estats contaris al Tractat.
Gràcies Jordi!

14 03 2011
jordiarmadans

Tu ja ho saps bé: cal aprofitar totes les escletxes per aconseguir millorar, ni que sigui un xic, les coses! salut

12 07 2011
Cap al Tractat d’Armes: 3a ronda negociadora (1) « Malgrat tot

[…] Conferència sobre un Tractat mundial que reguli el comerç d’armes (van ser 4, aquest és el darrer), ja hi tornem a ser: ara, de ple en la 3a sessió […]

15 07 2011
Fi de la 3a reunió cap al Tractat d’Armes: hi ha partit « Malgrat tot

[…] primera, és molt similar a la que vaig fer al final de la 2a reunió preparatòria. I, de fet, això és una bona notícia: en aquests mesos […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: