Que inútil, a més de poc ètica, és la violència!

30 03 2012

Erròniament, se sol creure que la violència, tot i ser poc ètica, és una forma efectiva i útil de plantejar les reivindicacions i defendre uns interessos determinats. En contrast, se sol considerar que la no-violència és poc pràctica i útil.

I bé, després dels incidents ocorreguts ahir a Barcelona per la vaga general, una vegada més, veiem que això és fals: la violència d’uns pocs ha fet que al carrer i als mitjans de comunicació es parlés més dels incidents que no pas de la duresa d’una reforma laboral que, en un context de retallades, s’emporta drets socials bàsics.

Que inútil i poc efectiva, a més de poc ètica, és la violència!


Accions

Informació

5 responses

30 03 2012
Vicent Martínez Guzmán

Tens raó Jordi. A més la violencia directa ha amagat la violència estructural provocada per la reforma laboral que genera més misèria marginació i exclusió i afavoreix la violència simbòlica o cultural que vol legitimar les desigualtats en nom de la crisi

30 03 2012
jordiarmadans

Un problema habitual, oi Vicent? 😉

Cuida’t i fins aviat!

30 03 2012
alfonsnic

Totalment d’acord Jordi! però, una manera de “neutralitzar” aquesta violència seria condemnant-la des dels estaments organitzadors de la protesta cosa que em sembla que encara no s’ha fet (tot el contrari, he llegit algun comentari d’algun sindicalista donant-li suport)

30 03 2012
jordiarmadans

En això estem ben d’acord Alfons. Tant personalment com com a organització o plataforma convocant d’alguna manifestació que hagi pogut acabar amb aldarulls, sempre he defensat que hi hagi una condemna i desmarcament totals per evitar la confusió i la tolerància ‘tova’ amb aquest tipus d’actes.

30 03 2012
Quico Gusi

Completament d’acord Jordi. La violència “ven més” mediàticament, i això, com tú bé dius, ajuda a eclipsar el contingut de la jornada de protesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: