Tractat d’Armes: game over… per ara!

28 07 2012

Avui ha estat un dia dur.

No perquè no tinguessim previst que la manca d’acord podia produir-se.

Però aquests darrers dies començava a dibuixar-se un escenari de possible acord entre països favorables a un Tractat potent i països que preferien un Tractat ben poqueta cosa. I, al final, tot i haver condicionat continguts i haver rebaixat ambicions, la Xina, Rússia i els USA -i altres països petits, alguns d’ells auto-considerats ‘revolucionaris’- han optat per avortar el procés.

I, tot i que hi estiguem acostumats, fa ràbia veure com en un tema tant obvi (posar ordre al descontrol de les armes i, així, evitar moltes de les 500.000 morts que cada any es produeixen per violència armada) alguns ‘responsables’ governamentals i ‘líders’ polítics actuen amb un patetisme tant lamentable. En un hipotètic examen, no ja de decència sinó de simple responsabilitat, suspendrien amb la pitjor nota possible.

Però, una cosa és clara: mai, abans, s’havia vist possible, probable i necessari per quasi tots els països que calia regular el comerç d’armes. Això, ara, ja està guanyat. És qüestió de temps. Ja hem aconseguit despertar moltes inquietuds: hi ha massa persones i sectors socials que ja no poden acceptar per al futur la idea que qualsevol producte sigui més regulat que el comerç d’armes.

Avui s’ha acabat el ‘joc’ del procés diplomàtic cap al Tractat sobre Comerç d’Armes (TCA) que a diverses persones i organitzacions ens ha tingut ocupats intensament durant 3 anys. Però, en el fons del fons, n’estic convençut: avui és el darrer dia del ‘joc’ del comerç d’armes fora de control.

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

28 07 2012
Alfons Banda

Una gran abraçada. Moltes felicitats per la feina feta, que no es perd. I quan calgui hi tornarem, vull dir que ja hi tornem a ser. En els temes difícils i importants el desànim és un luxe decadent. La teva darrera frase: genial!

28 07 2012
Joan

Que bé, Jordi, que hi puguis veure aquest costat positiu de la feina feta durant tant de temps. També opino que s’ha creat un substrat que, espero, floreixi a curt o mitjà termini. Quines sensacions de contradicció tinc en aquests moments que sé que, per una banda, la humanitat sencera està unida i pendent d’uns Jocs que ens agermanen, mentre a l’altra banda de l’Atlàntic, els interessos polítics i econòmics pugnen per mantenir certa discòrdia i afavorir uns pocs egos encara que això costi vides humanes. Només queda que agrair la feina que heu fet i desitjar que aquesta consciència sobre la necessitat de regular el comerç d’armes que heu aconsegit durant aquest temps, creixi i es faci suficientment poderosa com perquè el tractat arribi pel seu propi pes. Salutacions i a seguir treballant. Compteu amb mi!!!

28 07 2012
quico

Continuarem treballant. Una abracada

28 07 2012
M Carme

Jordi, aquest matí estava trista, ara no tant i amb més força per continuar treballant perquè el TCA com dius tu estigui Sota Control.
Gràcies per la vostra feina segur que ha servit per molt, des de Lloret tornarem a donar tot el suport que calgui per que el Tractat sigui possible, una abraçada molt forta i ànims!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: