Captain Phillips

26 10 2013

captainEn Paul Greengrass té una gran habilitat: crear productes fílmics ben atractius que, a la vegada, no són vulgars ni lleugers.

Després de grans pel·lícules com ‘Bloody Sunday’, ‘United 93’ o dues de la saga de Bourne, ara n’estrena una altra de colossal: ‘Captain Phillips’.

S’hi narra el segrest d’un vaixell nordamericà per part d’uns “pirates” somalís. La interpretació, magnífica. Les imatges d’acció (l’aproximació i assalt al vaixell) impressionants. La voluntat de transmetre’t la tensió absolutament reeixida.

El gran encert de la peli és que no es limita a donar el punt de vista del capità assaltat sinó que prèviament t’ha ‘presentat’ els protagonistes somalís i les circumstàncies que els condicionen la vida.

Però per si algú s’havia despistat, i és a punt de veure el desenllaç com un final feliç, arriben els demolidors minuts finals que, pràcticament sense diàleg, ho diuen tot: sha ‘guanyat’, sí; però no s’ha guanyat res. El nostre món és ple de desequilibris i drames. Posar fi al segrest -una bona notícia, és clar, per als afectats- no altera, en res, aquest marc de fons. I tot el poder desplegat al servei de l’alliberament es revela com el que és: immensament impotent.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: