L’adéu d’ETA o com l’eforç tenaç fructifica

20 10 2011

Podríem analitzar el comunicat. Avaluar el moment del conflicte. Fer prospectiva. Definir escenaris. Plantejar opcions. Explorar camins. Podríem recordar també tota la gent que durant aquests 2 anys ha estat ridiculitzant tots els intents que, de cop, prenen sentit. Però, no. Podria, però no ho faré.

De fet, no podria. Estic massa colpit per l’emoció.

Ara, sento la necessitat de recordar molta de la gent que he estimat i estimo del País Basc. Gent que ha patit brutalment: la violència, el dolor, la por, l’ostracisme, el buit, la incomprensió, la tremenda polarització. Gent que, des de diversos llocs, amb perspectives diferentes, i malgrat totes les enormes dificultats, crítiques i desconfiances, han fet la seva feina, han posat el seu esforç i han canalitzat la seva il·lusió per tal que, algun dia, avui, aquest somni esdevingués realitat.

Perquè, no en tinguem cap dubte: l’eforç tenaç -i sovint callat- de molta d’aquesta gent és el que realment ha fet possible que ETA, finalment, hagi dit adéu a la violència.

A totes elles i ells, una immensa abraçada.

Malgrat tot, avui és un gran dia.


Accions

Informació

7 responses

20 10 2011
Xavier Mora

Enhorabona a tu Jordi i a totes les persones que des de fa anys treballeu per la pau, encara que sovint les posicions pacifistes, i en moments de gran tensió, no siguin compreses per la societat. Una abraçada.

24 10 2011
jordiarmadans

gràcies xavier, una forta abraçada!

18 05 2017
Joni

Thanks folk for your nice comments. I actually simplified the day a great deal in this telling, putting things in a more logical order and compressing some of the more extraneous bits so this di2n8#&d17;t read like a Court Report. It was a crazy day.And Rick, I’m going to update this software soon to handle trackbacks.

20 10 2011
joffrevillanueva

No conec aquests amics teus, però no em costa gens imaginar que també podrien ser amics meus. Felicitem-nos tots, però també reconeguem als que heu treballat tant, tant, per fer possible aquest dia.

Una abraçada i felicitats, de tot cor

24 10 2011
jordiarmadans

Ben cert, te’ls pots imaginar ben propers! 😉 Merci Jofrre, abraçada per a tu!!

21 10 2011
mmora124

Molt bon treball tots aquests anys!! A seguir endavant!!

24 10 2011
jordiarmadans

això això, a seguir! gràcies mireia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: